Újgenerációs játékkonzol

2020. július 7. Hírek

ps5kontroller

A Sony nem kevesebbet ígér, mint hogy a PlayStation 5 sebessége 100-szor lesz magasabb, mint az előző modelleké - és ez csak egy a japán elektronikai óriás PS5-öt érintő bejelentéseiből. Az utóbbi években több szerkezetátalakításon is átesett cég az újabb nagy dobásra, ahogy a korábbi média és egyéb elektronikai eszközök gyártásáról lassan átpozicionálja magát a szórakoztatóipari szegmens vezető vállalatává. 

A PS5 bevezetése még csak novemberben lesz, de már most, júniusban bemutatták a képeket, és már a konzolra optimalizált játékok prezentációját is megismerhettük. Az Epic Games játékfejlesztő nyilatkozata tovább emelte a PS5 iránti várakozás szintjét, amikor elmondta, hogy a szoftvereket át kellett alakítani a PS5 gyorsasága miatt. Bekövetkezett tehát az a helyzet, amikor a hardver a szoftverek előtt jár. Rég nem láthattunk ilyet. Mivel a Sony birtokolja a Marvel hősök karaktereinek jogait, könnyen elképzelhető a Pókember és egyéb ismert figurák köré épített tökéletes játékkörnyezet. 

A Sony és az elemzők várakozásai szerint még 2020-ban 4.6 millió konzol kerülhet értékesítésre, jövőre már 17 millió és 2024-re pedig 66 milliós értékesítéssel számolnak. A cég bevételeinek több, mint negyedét már most is a játéküzletág teszi ki, ami szinte pontosan a duplája a Sony márka hírét megalapozó TV, audió és videó eszközökből származó bevételeinek. A súlyponteltolódás tökéletesen látható, de a vállalati stratégia szerint az online játékokból származó bevételei tovább növekedhet. A 2014-ben elindított PlayStation Now fizetős szolgáltatást igénybe vevők száma ugrásszerűen növekszik, 2019 márciusa és 2020 áprilisa között megháromszorozódott az előfizetők száma (700 ezerről 2.2 millióra).  

A Sony a COVID-járvány miatt néhány szegmensben alacsonyabb bevételekkel számolhat. Különösen érintheti ez a mozifilmek ágazatát, de mindent összevetve a PS5 miatti jelentős érdeklődés és a diverzifikált vállalati portfólió az érdeklődés középpontjában tarthatja a vállalatot és ezzel a részvényeit is.

Forrás:
https://www.sony.net/SonyInfo/IR/library/presen/strategy/ 
https://www.statista.com/statistics/1124784/unit-sales-ps5-worldwide/
https://hu.ign.com/playstation-5/59523/news/az-epic-games-tobb-dolog-miatt-is-mestermunek-es-forradalminak-tartja-a-playstation-5-ot?utm_source=recirc  

Friss tartalmakért iratkozzon fel
a Prestige Financial Nézőpontra!

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező