Stréberek pénztárcája

2023. április 23.

Nerdwallet 1 2019 04 01

A Nerdwalletet 2009-ben alapította egy, a Stanford és az MIT öregdiákjaiból álló csapat San Franciscóban. A pénzügyi vállalat úgy nyújt a platformján keresztül pénzügyi tanácsokat lakossági ügyfeleknek és kisvállalkozásoknak egyaránt, hogy áttekintést és összehasonlítást kínál különböző pénzügyi termékekről, beleértve a hitelkártyákat, a banki tevékenységet, a befektetéseket, a hiteleket és a biztosítást. A vállalat a platformján keresztül összekapcsolja a lakossági fogyasztókat és a kis- és középvállalkozásokat a pénzügyi termékek szolgáltatóival.

Ahogy Grégoire Legrand az elemzésében rávilágít, a több mint 400 pénzügyi szolgáltató céggel együttműködve a NerdWallet ajánlási díjak és jutalékok révén termel bevételt. 2021 és 2022 között a hitelkártyákkal kapcsolatos bevételük majdnem 70%-kal nőtt, azaz a pénzintézetekkel való együttműködés és a regisztrációkért kapott kompenzáció révén sikeres és nyereséges üzleti modellt tartanak fenn. Mivel a hitelkártyák és a mobilpénztárcák továbbra is uralják a fizetési környezetet, a vállalat ezen a területen szerzett szakértelme jó pozíciót biztosít a folyamatos növekedéshez és sikerhez. Erős versenytársakkal kell szembenézniük, mint például a Credit Karma, a WalletHub és a Bankrate, akik hasonló szolgáltatásokat kínálnak, mint például a hitelképesség-figyelés, a hitelösszehasonlítás és a pénzügyi tanácsadás. Ahhoz, hogy a versenytársak előtt maradhasson a vállalat, a webhely forgalmát tekintve második helyen, az ügyfelek elégedettségét tekintve pedig a 4. helyen álló csoportnak folytatnia kell az innovációt, és egyedi értéket is kell biztosítania a felhasználói számára.

Az On The Barrelhead (OTB) 2022 júliusában történt megvásárlása hozzájárult a NerdWallet felhasználói bázisának növekedéséhez, amely éves szinten 9%-kal, 20 millió egyedi felhasználóra nőtt. Noha ez a bővítés több embert és szolgáltatásfejlesztést is igényelt, most már nagyobb kapacitással működik, és jó helyzetben van a további sikerekhez. A vállalat részvényei a 2021. novemberi bevezetésüket követően komoly lejtmenetbe kezdtek, ami a technológiai részvények és általában az IPO-k bonyolult 2021/2022-es évét tükrözi. Ennek ellenére a platform árfolyama tavaly februárban stabilizálódott, majd több mint 55%-kal emelkedett január 1. óta, ami a befektetők megújult kockázati étvágyát és a vállalat erőteljes növekedési potenciálját mutatja.

Az elemzők bizakodóak a következő éveket illetően: 2025-ben az árbevétel várhatóan eléri a 938 millió dollárt (CAGR 14,86%) a 2022-es 539 millió dollárhoz képest. A vállalat növekedése és szilárd piaci pozíciója ellenére még mindig vannak kockázatok és bizonytalanságok a jövőjével kapcsolatban, mint például a magas P/E ráta. Erős piaci pozíciót alakítottak ki a réspiacokon való stratégiai terjeszkedés eredményeként, de továbbra is ébernek és alkalmazkodóképesnek kell lenniük az erősödő verseny és a változó vevői igények miatt.

A Marketscrenernek nyilatkozó elemzők túlnyomó többsége vételre ajánlja a Nasdaq-on elérhető Nerdwallet papírjait (NRDS), a 20,57 USD-os konszenzusos célár 40%-os felértékelődési potenciált rejthet magában.

Forrás: Marketscreener

Kép forrása: Wikimedia 

A jelen írásban foglaltak nem minősíthetők befektetésre való ösztönzésnek, befektetési tanácsadásnak, értékpapír jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó felhívásnak vagy ajánlatnak! A jelen írásban foglaltak célja kizárólag tájékoztató jellegű információk közlése a befektetőkkel. A jelen írásban  foglaltakat a PFN Prestige Financial Zrt. (székhely: 1024 Budapest Ady Endre utca 19/A 2. emelet; cégjegyzékszám:  09-10-000536), az Erste Befektetési Zrt. (tevékenységi engedélyének száma: E-III/324/2008 és III/75.005-19/2002, tőzsdetagság: Bét Zrt.) közvetítőjeként készítette.

Friss tartalmakért iratkozzon fel
a Prestige Financial Nézőpontra!

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező