Elektromos Canoo

2020. augusztus 25. Hírek

Canoo Design Exterior d Possibilities

A világgazdaság jelenlegi tőkeellátottsága mellett az autóipari belépési küszöb rendkívül alacsonnyá vált. Köszönhető ez az elektromos meghajtás egyszerűségének, könnyen hozzáférhetőségének és moduláris felépítésének. Szinte a semmiből emelkednek ki újabb gyártók, akik képesek tőkét vonzani és növekedési jövőképet felvázolni. 

A Canoo is egyike ezeknek a vállalatoknak, ami nem egy IPO-val kerül most piacra, hanem egy meglévő befektetési társasággal a Hennessy Capital Acquisition Corp-pal (HCAC@NASDAQ) összeolvad és ezáltal válik a tőzsdén kereskedhető társasággá. 

A cég egyértelműen a városi, kisáruszállítási szegmenst kívánja kiszolgálni elektromos járművekkel. A szállító autóik bérelhetőek, lízingelhetőek lennének, ami így egy olcsó alternatívája lehet a jelenlegi robbanómotoros járműveknek. A kvázi bérleti díj magába foglalja a szerviz költséget és a töltések díját is. A Walmart neve már felvetődött potencális partnerként, de feltehetően tömeges igény jelentkezhet a kiskereskedői láncok és a házhozszállítással foglalkozó cégek irányából. A jövőbeli sikere egyik záloga lehet, hogy a menedzsment vezéregyénisége Ulrich Kranz, aki több, mint 30 évet töltött el a BMW vezetőségében. 

Forrás: https://finance.yahoo.com/ news/ride-canoo-pulls-ahead- ev-215920522.html 

Friss tartalmakért iratkozzon fel
a Prestige Financial Nézőpontra!

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező