Bevásárlókosár a szektor rotációhoz

2021. március 19. Hírek

mockup 5288033 1920 1

 

Az elérhető részvények bőségének zavara könnyen hoz olyan helyzetbe minket, hogy nem, vagy nagyon nehezen választjuk ki az ideálisnak tűnő papírokat, és folyamatosan azzal a tudattal kell élnünk, hogy ez a bizonytalanság velejárója a kereskedésünknek. Az elmúlt hónapok tőzsdei hangulatváltozásaival és a cikázó hírdömpingjével szemben élhetünk a szektor rotáció pajzsával, és erre nyújthatnak megoldást azok az ETF-ek, amelyek teljes szektorokat igyekeznek lefedni. Az Egyesült Államok tőzsdéit górcső alá véve az SPDR ETF-eket tekintjük át, remélve, hogy megfelelő támogatást nyújthatunk a szektor rotációban.

A gazdasági ciklusok és az ebből következő tőzsdei teljesítmény íveltségét szem előtt tartva jól lefedi a technológia, a telekommunikáció, az ipar, az alapanyagok, az energia, az esszenciális fogyasztási javak, az egészségügy, a közművek, a pénzügy és az ingatlan szektorait, amely a portfolió monitoringjával megadja azt a lehetőséget, hogy a megfelelő jelzés esetén cserélhessük a befektetési kosarunk elemeit.

protipp0317
Forrás: www.justetf.com


Fontos kiemelni, hogy ezeket, valamint az öreg kontinensre befektető, hasonló lefedettséggel bíró ETF-eket jellemzően euróban érhetjük el – tekintettel arra, hogy az amerikai pénzügyi szolgáltatók sokszor híján vannak azzal a KIID-del, amely az európai forgalmazáshoz elengedhetetlen.

Bármilyen kosarat is alakítunk ki a szektor rotációval, nem lehet eleget hangsúlyozni az időzítést, amelynek jelentősége az erőteljesen fluktuáló, piaci hangulatváltozások közepette hatványozott, ezért csak akkor hozzuk meg a befektetési döntéseinket, ha az a céljainknak és kockázatvállalási hajlandóságunknak tökéletesen megfelel! Inkább hagyjunk ki egy jó beszállót, mint hogy felesleges kockázatot vállaljunk!

Így hát útravalóul csak annyit: tartsuk szárazon a puskaport, de kapcsoljuk be a biztonsági öveket! 

Figyelmeztetés: Tekintettel arra, hogy az ETF-ek (exchange traded fund) tőzsdén kereskedett befektetési alapok, melyek részesedést kínálnak egy előre meghirdetett befektetési politikának megfelelő, szakértő menedzsment által kezelt portfolióban, melyben részvényeken és kötvényeken kívül szerepelhetnek árupiaci termékek, de megtalálhatóak határidős ügyletek, opciók és egyéb derivatívák is, és mint ilyenek, magas kockázatú termékek.Főbb kockázati faktorok:

- Származtatott eszközök árfolyamkockázata
- Partner kockázat
- Devizaárfolyamkockázat
- Alaptermék árfolyamkockázata
- Likviditási kockázat
- Spread kockázat

További információk a www.erstebroker.hu oldalon találhatóak

Kép: Pixabay

Friss tartalmakért iratkozzon fel
a Prestige Financial Nézőpontra!

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező