Sokféle gázra van szükség a modern világban

2022. november 17.

VG v21

Az Air Liquide egy francia multinacionális vállalat, amely ipari, egészségügyi, környezetvédelmi és kutatási gázokra szakosodott. A világ nyolcvan országában van jelen, és több mint 3,6 millió ügyfelet szolgál ki.
Természetesen a mostani energiapiaci helyzetben leginkább a cseppfolyósított energiahordozók a legfontosabbak a széles körű termékpalettából. Mégis ez a szegmens csak egy szeletét képzi a teljes palettának.

A társaság a Reuters összefoglalója szerint piacvezető több gáz forgalmazása területén is, az oxigén, nitrogén, argon és hidrogén esetében nem csak gyártóként, de karbantartóként és fejlesztőként is fellép. Minden ipari gáz piaca korlátos, mivel csak nagy beruházással lehet belépni, így a már a piacon található érett korú vállalatok, mint az Air Liquide sokszoros előnnyel indulnak a versenyben. Ez különösen igaz akkor, amikor az alapanyagárak magasak és a marzsokat az előállítók csak nehezen tudják növelni vagy szinten tartani.

Ezzel együtt az Air Liquide legutóbbi gyorsjelentése is megmutatta, hogy tudja hozni megszokott eredményességi mutatóit. Ez és stabil osztalékhozama az oka annak, hogy igen sok intézményi befektető tartja a részvényt. A francia tőzsdeindexen belül ebben a részvényben a legnagyobb a hosszú távú professzionális kitettség: a teljes piaci kapitalizáció harmadát is eléri. Ezt honorálandó a vállalat 2009 és 2022 között 68 százalékkal növelte osztalékát, éves átlagos 4,1 százalékos növekedési ütemmel. 

További részletek a VG online felületén olvashatóak.

Forrás: Prestige

 

Friss tartalmakért iratkozzon fel
a Prestige Financial Nézőpontra!

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező