Érdemes figyelni az AbbVie gyorsjelentésére

2024. április 18.

Kiss Monika a Prestige Financial Zrt. vezet strategiai tanacsadoja

Kiss Mónika vezető stratégiai tanácsadó kollégánk véleménye megjelent a Világgazdaság felületén.

A hó végén, április 26-án piacnyitás előtt jelent a Richter amerikai partnere, az AbbVie. A vállalat gyorsjelentését általában a Vraylar értékesítési számai miatt nyitjuk meg. Például 2024 negyedik negyedévében a Richter és az AbbVie közösen fejlesztett cariprazine hatóanyagon alapuló Vraylar bevétele 789 millió dollár volt. 

Ez akkor mérsékelten meghaladta az elemzők várakozását. 2022 vége óta az Egyesült Államok Élelmiszer-és Gyógyszerügyi Hivatala kiterjesztette a Vraylar használatát a major depressziós (MDD) betegek kiegészítő kezelésére, ami még mindig új pácienseket és orvosokat nyer meg a Vraylar számára. Ez az üzletág tehát szépen teljesít, jók a kilátások.

Most azonban érdemes lehet magára az AbbVie-re is koncentrálni, mert április elején attraktívnak látszó szintre esett a részvény árfolyama. Az elmúlt 6 hónap legnagyobb esése az árfolyamban azért következett be, mert a vállalat teljes éves és első negyedéves eredményvárakozását is csökkentette, tekintettel a növekvő akvizíciós, kutatási és mérföldkő-kifizetési költségekre.
 
Ez első hallásra nem hangzik jól, ám ha figyelmesen olvasunk a sorok között, előfordulhat, hogy arra a következtetésre jutunk, hogy az esés mértéke eltúlzott volt. 

További részletekről a Világgazdaság oldalán megjelent cikkünkben olvashatnak.

Friss tartalmakért iratkozzon fel
a Prestige Financial Nézőpontra!

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező