Virágzó energia

2021. november 12. Hírek

viragzo energia

A Bloom Energy Corporation életében az elmúlt napokban három fontos esemény is történt: egyrészt elhunyt Colin Powell, volt amerikai külügyminiszter, aki a Salesforce.com mellett a Bloom igazgatósági tagja is volt, másrészt megismerhettük a vállalat negyedéves gyorsjelentését, illetve a világon elsőként a kaliforniai Kermenben telepítették az első olyan üzemanyagcellás redszerüket, amely biogázból állít elő villamos energiát.

logok

A 100 legnagyobb amerikai vállalatból 25 már a Bloom Energy ügyfele, Forrás: Bloom Energy

 

A Bloom Energy Corporation szilárd-oxid üzemanyagcellás, hidrogéncellás rendszereket tervez, gyárt és értékesít helyszíni energiatermeléshez az Egyesült Államokban, Japánban, Kínában, Indiában és Dél-Koreában.A cég a Bloom Energy Servert kínálja az ügyfeleinek, egy olyan energiatermelő platformot, amely a szabványos alacsony nyomású földgázt, biogázt, vagy hidrogént elektrokémiai eljárással, égés nélkül alakítja át villamos energiává. Kórházakat, egészségügyi cégeket, kiskereskedőket és adatközpontokat szolgál ki, és a Fortune 100 vállalat egynegyedét ügyfeleiknek tudhatják. A vállalat korábban Ion America Corp. néven volt ismert, és nevét 2006 szeptemberében Bloom Energy Corporation-re változtatta. A Bloom Energy Corporation-t 2001-ben jegyezték be, és székhelye San Joséban, Kaliforniában található.

Az 1.316 alkalmazottat foglalkoztató, 6,2 milliárd dolláros piaci kapitalizációval rendelkező vállalat részvényei a NYSE-n kereskedhetők. Az év harmadik negyedévében 12,4%-os növekedést értek el, 207,2 millió dolláros bevételről adtak számot, ami 3,5%-kal haladja meg az egy évvel ezelőttit, az egy részvényre jutó eredményük -20 cent volt, amely elmaradt a várakozásoktól.

Az intézményi befektetők továbbra is kedvelik a papírt, hiszen a Columbia Management Investment 11,93%, a BlackRock 7,6%, a Vanguard 6,83%, a Kuwait Investment 4,26% tulajdoni hányaddal bír, de a J.P. Morgan, az SPDR, az Invesco, a Schwab, vagy a Morgan Stanley is szívesen tartja a részvényt a portfóliójukban. A vállalatprofil természete miatt a szektortársakhoz hasonlóan az árfolyam volatilitása magas, ugyanakkor a frissen elfogadott 1.200 milliárd dolláros infrastruktúra csomag, a tervezett 353 Bloom Energy Server telepítése, a Dél-Koreával kötött, 500 megawatt teljesítményről szóló, 4,5 milliárd dolláros szerződés fundamentálisan olyan erőt adhat a papírnak, amely akár messze, új történelmi csúcsok elérésevel kecsegtethet.

1109

A Bloom Energy (BE) grafikonja, Forrás: Marketwatch

 

Forrás:
Bloom Energy Corp.,
Investing.com
Marketwatch
Simply Wall St.

Kép: Bloom Energy

Friss tartalmakért iratkozzon fel
a Prestige Financial Nézőpontra!

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező