Védekező pozíciók a portfolióban

2021. szeptember 3. sajtómegjelenések

VG placeholder v4

Szerző: Kiss Mónika, a Prestige Financial Zrt. vezető stratégiai tanácsadója

Svájc egyértelműen defenzív befektetési horizontnak számít. A geográfiai alulsúlyozás miatt az egyébként jó növekedési potenciálú vállalatok között is lehet itt még találni alulárazott befektetéseket. Ilyen a globális piacvezető építőipari cég, a Holcim is. A Lafarge és Holcim az építőanyag-gyártásban és az építőipari megoldások biztosításában jár az élen, cementgyártóból egyre inkább a modern megoldások felé pozicionálja át magát, miközben termelési kapacitása is megsokszorozódott.

Sokáig lemaradónak számított a gyógyszerszektorban a Roche, mely nem csak gyógyszereket gyárt, de segédeszközöket és diagnosztikai eszközöket is előállít. 17-es P/E rátája és majdnem 3 százalékos osztaléka miatt attraktív, hosszú távú portfolióelem lehet.

Két öt százalék feletti osztalékhozamú, alacsony, 14 alatti P/E rátán forgó biztosítótársaságot is érdemes megemlíteni a defenzív választékból. A Swiss Life elsősorban Svájcra, Franciaországra és Németországra koncentrál. A Zurich Insurance pedig jelentős globális szereplő a nem-élet üzletágban.

A teljes cikket itt olvashatja:
https://www.vg.hu/penz-es-tokepiac/2021/09/vedekezo-poziciok-a-portfolioban?fbclid=IwAR1ecBMcdciejwM3JG2YewVhr05KFXGIJulWqILFEMP5mqVAijACVaLFUiwhttps://napilap.vg.hu/

 Világgazdaság
2021.09.03. péntek
53. évfolyam 170. (13176) szám
10. oldal Stratégia rovat

Friss tartalmakért iratkozzon fel
a Prestige Financial Nézőpontra!

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező