Valneva

2020. július 20. Hírek

valvenavienna

A francia vakcinagyár arra kötött megegyezést a brit kormánnyal, hogy a Skóciában, Livingstoneban lévő gyárát bővíti, hogy az alkalmas legyen a Covid elleni vakcina tömegtermelésére. A hír kifejezetten kedvező, mert nem ők fejlesztenek, hanem csak gyártják azt, ami szükséges.

A beruházás így nem jelenti majd újabb hitelfelvételét, vagy a pénzállomány romlását. A cég ugyanis nem tudott még felmutatni nyereséges évet 2018 kivételével. Az elemzői várakozások 2020-ra csökkenő bevételeket jeleznek, ami más cég esetében és más körülmények között negatív hír lehetne, de most a visszaesés mértéke lényegesen alacsonyabb, mint a piaci más szereplői esetében.

Érzékelhető ez az árfolyamban is, ami az európai karantén óta szinte töretlenül emelkedett. A brit megállapodás pedig tovább lökheti az árat felfelé. Kétségtelenül a vakcina gyártás a 2020-as évek egyik nagy üzletének tűnik. A Valneva Ausztriában és Svédországban is rendelkezik gyárakkal, így jó eséllyel az Egyesült Királyságon kívül más országokban is kaphat megrendelést és/vagy támogatást vakcina gyártására. A brit együttműködés +10%-ot jelentett, ha máshonnan is kap megkeresést, akkor reális lehet az elemzői célár, azaz 6 feletti árfolyam.

Forrás: https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-valneva-idUSKCN24L0FM  

Friss tartalmakért iratkozzon fel
a Prestige Financial Nézőpontra!

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező