StartUpstart

2021. július 23. Hírek

dollarfelh

Aktuális írásunkban az Upstart Holdings-ot vesszük górcső alá, amelyet 2012-ben alapítottak a kaliforniai San Mateoban, és amely társaság felhőalapú, mesterséges intelligencia (AI) által vezérelt hitelezési platformot működtet. Az Upstart vezető platformja összesíti a hitelek iránti fogyasztói keresletet, és összekapcsolja a vállalat AI-t támogató banki partnereinek hálózatával. Célja, hogy javítsa a megfizethető hitelekhez való hozzáférést, miközben csökkenti a banki partnerek hitelezésének kockázatát és költségeit. Az Upstart AI platformjának felhasználásával a partner bankok magasabb jóváhagyási arányt kínálhatnak, alacsonyabb veszteségi ráta mellett, miközben az ügyfelek számára a költséghatékonyság mellett a digitális hitelezés élményét nyújtják.

A társaság a bankokkal együttműködve elsősorban személyi hiteleket nyújt, és különlegessége abban is rejlik, hogy a hitelképesség felmérésére nem csak hagyományos változókat, hanem például oktatási és foglalkoztatási mutatókat is felhasznál. A Goldman Sachs elemzője, Michael Ng is rámutat, hogy ugyan az Upstart jelenleg csak 4% -os részesedéssel rendelkezik az évi 92 milliárd dolláros személyi hitelezési piacon, ugyanakkor a vállalat platformja megfelelő helyzetben van további piaci részesedés megszerzéséhez, és más kategóriákban is sikerrel járhat, ideértve az autókölcsönöket, a diákhiteleket, az áruhiteleket és a jelzálogkölcsönöket is. Ezek együttesen lehetővé tehetik az Upstart számára, hogy profitáljon egy több ezer milliárd dolláros piacból.

A 8,8 milliárd dolláros piaci kapitalizációval rendelkező vállalat kellemes jövőképpel kecsegtet, ha csak az éves 72%-os nyereség- és 32,4%-os bevételi növekedési várakozásait vesszük figyelembe – szemben a szektor 2,9%, illetve 9,4%-ával:



0720
Forrás: Simply Wall St.


A bő fél éve a Nasdaq-on kereskedhető vállalat (UPST) fair értéke 148,80 USD, amely az aktuális 111 dollárhoz képest 35%-os felértékelődési potenciált rejthet magában. Az elmúlt hónapok szárnyalása ellenére is az elemzők kétharmada továbbra is vételre ajánlja a papírt, a fennmaradó 1/3 pedig tartásra, a konszenzusos célár 139,9 dollár, és a 36,5%-os részesedéssel rendelkező intézményi befektetők között megtaláljuk a Morgan Stanleyt, a Vanguardot, a Blackrokot, vagy akár az Amundit is.



07200
Az Upstair Holdings historikus grafikonja, forrás: Marketscreener

 

Forrás:
Upstart Holdings
Simply Wall St.
Investing.com
Tipranks
Marketscreener

Kép: Pixabay

Friss tartalmakért iratkozzon fel
a Prestige Financial Nézőpontra!

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező