Luxusautók reneszánsza

2022. január 27. Hírek

bentley500x700

Téved, aki azt gondolja, hogy a járvány alatt visszaestek volna  a luxusautó-megrendelések. A Rolls-Royce brit gyára például 2022 harmadik negyedévéig nem tud új rendelést felvenni, eladásai  év/év alapon 49%-kal, rekordmagasságra emelkedtek 2021-ben. Az autógyártó 5586 járművet értékesített több mint 50 országban. Ugyanígy túlszárnyalta korábbi eredményeit Porsche, amely 11%-os éves alapon mért növekedésről számolt be.  

A Mercedes 21%-kal, a Bentley 31%-kal növelte értékesítéseit a félvezető chipek globális hiánya ellenére is. A statisztikák szerint járvány első évében a kiadásaikat visszavágó vállalatok már nem csak vezetőik, de alkalmazottaik számára is prémium szegmensbe tartozó autókat vásárolnak, hogy megtartsák a kvalifikált és már bizonyított munkaerőt.

Ilyen eredmények mellett furcsán hangzik, de a főleg luxusautókra fókuszáló gyártók előre menekülnek. A közönség ugyanis környezetvédelmi szempontból is egyre igényesebb és ebben a szegmensben eddig relatíve szegényes volt a kínálat. A Bentley jelenleg egyetlen hibridet gyárt, a Bentayga nevű SUV-ot, de 
a vállalat vezető mérnöke, Matthias Rabe szerint „a Bentley jövője teljesen elektromos lesz." A még tavaly közzétett tervek szerint a Bentley Motorsnál 2030-ra már csak elektromos modelleket gyártanának.

Forrás: Bentley
Kép: Pixabay

 

Friss tartalmakért iratkozzon fel
a Prestige Financial Nézőpontra!

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező