ITM Power

2020. szeptember 11. Hírek

itmpower1306

 

tablazat

Az angol vállalat fő tevékenysége, hogy úgynevezett PEM (Proton Exchange Membrane) eljárással hidrogén gázt állít elő. Kizárólag megújuló energiaforrásokat használnak a gáz előállításához, ami természetesen a víz bontását jelenti. Az ITM Power világszerte elismert szakértője a hidrogén technológiáknak. A forgalmazott termékeik megoldást kínálnak a közlekedés-, az energiatárolás és -termelés területére egyaránt.

A német LINDE, brit leányvállalata 2020-ban egy kockázati tőketársaság formájában 38 millió fonttal támogatta a cég további fejlődését. A hidrogén alapú közlekedés támogatását célzó, stratégiai projekt keretében pedig olyan vállalatokkal működik együtt, mint például az OMV, az Air Liquide, a Daimler, a Hyundai, vagy a Honda.

A pozitív jövőképpel rendelkező cég jelenleg még a túlélésért küzdés fázisában van. Az Unió és a brit kormány támogatásai tartották életben, majd a magán kockázati tőke is szerepet vállalt az ITM finanszírozási igényeinek kielégítésében. Létfontosságú, hogy a hidrogén iránti igény radikálisan emelkedjen, ami várhatóan az Unió legfrissebb programjainak köszönhetően megvalósul. A brit cél, hogy 2050-re 15GW elektrolízises energiatermelés valósuljon meg a szigetország területen, még további lökést adhat a cégnek.

A gyenge gazdálkodási adatok miatt a cég részvényei iránt is rendkívül alacsony igény mutatkozott az elmúlt években. 2020 azonban változást hozott ezen a téren is. Az új Uniós hidrogén stratégia megjelenésével megjöttek a vevők. Alig egy hónap alatt 160-ról 360-ra ugrott az árfolyam.

 diaprohoz

 

 

A program körüli bizonytalanságok és elsősorban a végrehajtás időzítésének véglegesítése miatt több hullámban komoly visszaesésék is bekövetkeztek. Az eladási hullámokat a 220 penny körüli szintek tartották fel, ahonnan visszapattanások következtek. Az emelkedő hullámok csúcsai folyamatosan alacsonyabbak lettek, ami miatt egy csökkenő trendvonalat is felrajzolhatunk. A technikai kép tehát meglehetősen kétértelmű. Egy hosszú távú emelkedés mellett most már több hónapja látható csökkenő trendet is érzékelhetünk. Ha a technikai helyett a hangsúlyt a jövőbeli, fundamentális kilátások helyezzük, akkor válik ez a papír érdekessé.

Forrás: https://www.itm-power.com/ hydrogen-mobility-europe-h2me

Friss tartalmakért iratkozzon fel
a Prestige Financial Nézőpontra!

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező