Az Abbott lapot kapott

2022. május 20.

abott700x300

Jó hír érkezett az Abbott Laboratories háza tájára, mert megkapta az engedélyt az FDA-tól, hogy folytathatja azon babatápszerek gyártását a Michigan állambeli Sturgisben, amelyet még februárban állítottak le, amely így a tápszerek országos hiányához vezetett az Egyesült Államokban. A vállalat három hónapja önkéntesen hívta vissza az Alimentum, az EleCare és a Similac porkészítményeit, mivel felmerült a gyanú, hogy két olyan csecsemő is meghalt, további kettő pedig megbetegedett, akiket az Abbott ezen termékeivel etettek, amelyek állítólagosan a Cronobacter sakazakii nevű baktériummal szennyeződhettek.

"Az FDA, a Centers for Disease Control and Prevention (CDC) és az Abbott által végzett alapos vizsgálat, valamint az összes rendelkezésre álló adat áttekintése után nincs meggyőző bizonyíték arra, hogy az Abbott tápszereit ezekkel a csecsemőbetegségekkel lehet összefüggésbe hozni" - mondta Abbott a sajtóközleményben.

Az Abbott Laboratories gyógyszerészeti és gyógyászati termékek kutatására, fejlesztésére, gyártására és marketingjére specializálódott: diagnosztikai rendszerek és műszerek, érrendszeri eszközök, táplálkozási termékek, gyógyszerek, érzéstelenítők, vírusellenes szerek, antibiotikumok, gyulladáscsökkentők szerepelnek a fókuszukban. Fő piacuk a nettó árbevétel alapján az Egyesült Államok (38,6%), Németország (6%), Kína (5,6%), Japán (3,9%), India (3,6%), Kanada (3,2%), és Svájc (3,1%). A 192 MRD dolláros piaci kapitalizációval rendelkező vállalat az első negyedéves gyorsjelentésében minden soron az elemzői várakozásokat meghaladó adatokról számolt be, fair értékét 126,30 USD-ra taksálják, 21 elemzőből 17 vételre javasolja 139,04 USD-os konszenzusos célárral, amely 26,7%-os hozampotenciált jelenthet.

 

0517pro

                                                                                  Az Abbott Laboratories hetes grafikonja; Forrás: Marketscreener
Forrás:
Marketwatch
Simply Wall St.
Kép: Wikimedia

 

A jelen írásban foglaltak nem minősíthetők befektetésre való ösztönzésnek, befektetési tanácsadásnak, értékpapír jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó felhívásnak vagy ajánlatnak! A jelen írásban foglaltak célja kizárólag tájékoztató jellegű információk közlése a befektetőkkel. A jelen írásban  foglaltakat a PFN Prestige Financial Zrt. (székhely: 1024 Budapest Ady Endre utca 19/A 2. emelet; cégjegyzékszám:  09-10-000536), az Erste Befektetési Zrt. (tevékenységi engedélyének száma: E-III/324/2008 és III/75.005-19/2002, tőzsdetagság: Bét Zrt.) közvetítőjeként készítette.

Friss tartalmakért iratkozzon fel
a Prestige Financial Nézőpontra!

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező