A Tesla építi a világ legnagyobb energiatároló telepét

2020. augusztus 18. Hírek

press powerpack

Hozzászokhattunk, hogy a Tesla gyakran áll elő meglepő ötletekkel. Az autóiparban elindított forradalma először a meghajtásra koncentrált, de most már az önvezető és autó operációs rendszerek szoftvere is önálló termékként jelenik meg a piacon. A saját fejlesztésű akkumulátorok értékesítése szintén már terítékre került, de most az akkumulátorok egy teljesen új felhasználási területén igyekszik meghatározó vállalattá válni. 

 Az elektromos áram termelés egyik alapvető problémája, hogy a fogyasztás ingadozik, miközben a termelés kevésbé. Ebből adódóan a túl- és az alultermelés folyamatosan váltakozik. A probléma megoldása az energia tárolása lenne, ami ki tudná simítani a fogyasztás-termelés hullámzást. A Tesla ezen a fronton száll harcba, hogy kivívja meghatározó pozícióját, mint energetikai, közüzemi szolgáltató vállalat is. 

 Moss Landing (CA) külterületén a Pacific Gas & Electric (PCG@NYSE) együttműködésével épít a Tesla akkumulátor megaparkot. 730 MWh energia tárolását 256 Tesla litium-ion mega akkumulátor fogja megoldani. Ez a kapacitás körülbelül a hatszorosa a jelenleg működő legnagyobb,  Ausztráliában található akkumulátor parkénak. A PG&E Észak- és Közép-Kalifornia meghatározó energia szolgáltatója. A kísérleti projekt további, hasonló telep elindítását is eredményezheti. Moss Landing már 2021-ben szolgálatba állhat. 

Forrás: https://www.forbes.com/sites/arielcohen/2020/08/13/tesla-begins-construction-of-worlds-largest-energy-storage-facility/ 

Friss tartalmakért iratkozzon fel
a Prestige Financial Nézőpontra!

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező