A Siemens 3 milliárd eurós szerződése Indiában

2023. január 17.

siemens700x400

A Siemens hárommilliárd eurós szerződést írt alá tehervonatok szállítására és szervizelésére Indiában – közölte hétfőn a német mérnöki vállalat, amely történetének ez a legnagyobb ilyen típusú üzlete. A Siemens 1.200 elektromos mozdonyt szállít, és 35 évig szervizeli is azokat a megállapodás értelmében, ami egyben a valaha volt legnagyobb megállapodás Indiában. A Siemens által tervezett, 9.000 lóerős, 120 km/óra végsebességű szerelvényeket a Gujarat államban található Indian Railways Factoryban szerelik össze a következő 11 évben, a szállítások pedig 24 hónapon belül kezdődnek.

"Ezek az új mozdonyok ... 500-800.000 teherautót képesek kiváltani életciklusuk során" – mondta Michael Peter, a Siemens Mobility vezérigazgatója. A megrendelés nagy lépést jelentett a Siemens számára Indiában, emelte ki Peter a Reutersnek, hozzátéve, hogy a vállalat korábban Észak-Amerikában és Közép-Európában nagyon erős volt a gördülőállomány terén, de főleg Indiában biztosított alkatrészeket és infrastruktúrát. "India technológiát, jobb hatékonyságot és hosszabb élettartamot keres a vonatai számára" - mondta egy interjúban. "A múltban India saját vonatokat épített, de növelni akarják a megbízhatóságot és az átlagsebességet."

Az ügylet a Siemens legutóbbi hosszútávú szerződése nem sokkal azután, hogy decemberben aláírt egy 900 millió eurós szerződést egy új metróvonalról Sydneyben, Ausztráliában. Peter magabiztos azzal kapcsolatba, hogy a Siemens eléri a mobilitási üzletág bevételének 6-9%-os idei évre kitűzött célját, még akkor is, ha ez a szerződés elsősorban 2023-ban jelenik meg megrendelésként. Elmondta, hogy a Siemens más vasúti szerződéseket is vizsgál Indiában, a világ legnagyobb vasúti piacán, ahol naponta 24 millió utas utazik több mint 22 000 vonaton. Az elképzelésükkel egybevág, hogy az indiai kormány a jelenlegi 27%-ról 40-45%-ra kívánja növelni a vasúti hálózat részesedését az áruszállításban – hívta fel a figyelmet a Siemens, amelynek első kapcsolata Indiával – egy Londontól Kalkuttáig terjedő távíróvonal révén – 1867-re nyúlik vissza.

 01.18. 1
                                           A Siemens AG hetes grafikonja; Forrás: Marketscreener

 

01.18. 2
A Siemens 02.09-i gyorsjelentése előtt az elemzők is optimisták

 

Kép: PXhere

Forrás:
Marketscreener

A jelen írásban foglaltak nem minősíthetők befektetésre való ösztönzésnek, befektetési tanácsadásnak, értékpapír jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó felhívásnak vagy ajánlatnak! A jelen írásban foglaltak célja kizárólag tájékoztató jellegű információk közlése a befektetőkkel. A jelen írásban  foglaltakat a PFN Prestige Financial Zrt. (székhely: 1024 Budapest Ady Endre utca 19/A 2. emelet; cégjegyzékszám:  09-10-000536), az Erste Befektetési Zrt. (tevékenységi engedélyének száma: E-III/324/2008 és III/75.005-19/2002, tőzsdetagság: Bét Zrt.) közvetítőjeként készítette.

 

Friss tartalmakért iratkozzon fel
a Prestige Financial Nézőpontra!

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező