Vakcinizmus

2020. július 16. Hírek

inj2

A Covid világjárvány kirobbanása óta semmit sem vár a világ jobban, mint biztató hírek érkezését valamely vakcina fejlesztő cég termékének klinikai tesztjéről. A jelenlegi optimizmus egyik főszereplője a Moderna Therapeutics Inc. A vállalat két hónapja került az érdeklődés centrumába, amikor bejelentette a Covid-19 vakcina fejlesztésében elért előzetes eredményeit.

A napokban publikálásra került eredmények szerint a védőoltás első tesztelése az immunreakció gyors beindulását igazolta. Az oltást követően a tesztalanyok szervezetében bizonyíthatóan magasabb volt az antitestek mennyisége, mint a koronavírusból már kigyógyult emberek esetében.

A részvény ára felrobbant, 20%-ot emelkedett azonnal, ezzel a Moderna (MRNA@NASDAQ) árfolyama már $75 közelébe került, azaz több mint 300%-os emelkedést mutat 2020-ban. A részvény ára áprilisban már járt ennél magasabban is, amikor $82-ig drágult az oltás első, reménykeltő híreit követően. Vajon mennyit érhet valóban az a cég, amely megoldást kínál a világjárvány megfékezésére? 

Forrás: https://www.bloomberg.com/opinion/articles/2020-07-15/moderna-covid-vaccine-news-what-you-need-to-know  

Friss tartalmakért iratkozzon fel
a Prestige Financial Nézőpontra!

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező